RETO Internetburo

woning aan Soesterbergsestr. nabij Hildebrandlaan

Publicatiedatum: 18-05-1994

 Woning aan Soesterbergsestraat nabij Hildebrandlaan

Dat huis vorige week, we hebben er gewoon overheen gekeken. Het staat er nog altijd, aan de Soesterbergsestraat, onze excuses. Maar voor we helemaal in het stof buigen: er is in de loop van die driekwart eeuw wel het een en ander veranderd.
Om te beginnen werd de foto genomen vóór de Hildebrandlaan in 1927 werd aangelegd (op die hoek ligt het). Uiteraard is ook de begroeiing totaal veranderd, maar het huis zelf ziet er óók heel anders uit, doordat er nog as wat is aangebouwd en verbouwd.
Toen de foto in 1920 werd genomen ( of kort erna) woonde er de heer H.J. Winkelman en zijn gezin. Winkelman was ‘tekenaar’ en woonde er in 1940 nog steeds. Het huisnummer was inmiddels niet meer 29 maar 105 – (u ziet hoeveel er intussen was bijgebouwd). Later huisde er onder anderen notaris Emmen.
Het kleine huisje op de achtergrond was in de jaren twintig bewoond door de weduwe Roest en haar familie. Pas in 1983, na de dood van de oude mevrouw, zijn er mensen met een andere achternaam ingekomen. Overigens was het toen niet meer het huisje van de foto, dat was in 1928 afgebroken om plaats te maken voor een groter, moderner huis. Ook dat staat er nog, u moet er maar eens gaan kijken


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen.