Soester Courant

Huis met een hekje

Publicatiedatum: 04-07-2018

Een foto van een huis met een hekje dat al vele jaren geleden is afgebroken.
Enige weken geleden kwam de huidige bewoner van een woning aan de Insingerstraat bij het Museum Soest binnenlopen. Hij was op zoek naar een foto van het huis van de bovenmeester van de Christelijke Lagere School aan de huidige Insingerstraat. Een huis dat gestaan moest hebben naast de Insingerschool. In de jaren ’80 is dit huis afgebroken.
In het fotoarchief van de Historische Vereniging Soest was niet direct een foto te herleiden. Maar na enig nader speurwerk kwam bijgaande foto te voorschijn die bij navraag wel heel goed leek op het huis waarnaar gevraagd werd en indertijd stond op de Insingerstraat nummer 59. Tot 1959 was het adres nog Schoolstraat 59. Pas vanaf 1959 is sprake van Insingerstraat en Insingerschool.

De foto zal bij menigeen hopelijk wel herinneringen oproepen. De redactie van deze rubriek Verdwenen Soest wil graag een bevestiging dat dit het huis is van de bovenmeester van de Christelijke Lagere School aan de Insingerstraat voorheen Schoolstraat. Bovendien zijn verhalen over de bovenmeesters zoals W. Frederiks en J. de Boer natuurlijk ook van harte welkom. Zij hebben nl. ook in dit huis gewoond wanneer het inderdaad het huis is dat gezocht werd.

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen.