Kies een jaartal

Huize Heuvelland

Gepubliceerd 14-10-2020

Hierbij een foto van een vrijstaande woning met aanbouw achter, waarbij op de voorgevel de benaming “Heuvelrand” staat vermeld.

Zeker vroeger kregen veel huizen van hun bewoner(s) een naam mee. Dat kon zijn een naam van een van de bewoners (Huize Annemarie), benoeming van de plek waar het huis staat (De Krommert),  een verwijzing naar een stukje geschiedenis van de plek (Klein Vosseveld) of misschien wel met een spreuk of wens (bijvoorbeeld Carpe Diem ofwel Pluk de Dag). Wanneer je door Soest of Soesterberg fietst kom je een grote variëteit aan namen tegen op de vele huizen die er staan en dan hebben we het nog niet over de namen die appartementengebouwen hebben meegekregen, zoals Batenburg, Birkstaete of Visserstaete.

Op deze foto treffen we dus een huis aan dat aan de rand van de heuvel of in dit geval aan de rand van de Eng heeft gestaan. Zo te zien was er om heen nog voldoende ruimte en de weg ervoor lijkt op een zandpad, ofwel nog niet bestraat. Het lijkt er zelfs op dat er een persoon voor het hek zit met een dier.

De vraag deze keer is dus weer of de woning, het pand wordt herkend, waar deze staat of stond, en mogelijk ook welke familie er gewoond heeft.

 

REACTIE:
Huize Heuvelland is herkend. Alhoewel om het pand heen een geheel nieuwe muur is getrokken (ongeveer in 1960) en het daardoor als gevel veel minder kenbaar is, betreft het Kolonieweg 2F. Een pand gebouwd in 1913 toen er rondom en achter dit pand nog niet (veel) gebouwd was en op een andere foto daardoor zelfs Molen de Vlijt nog zichtbaar is.

Bijgaand de huidige situatie en ook een foto waarop het huis wat kleiner is afgebeeld maar waar je wel een doorkijkje hebt naar de molen.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden