Kies een jaartal

Voetbalteam SPSV

Gepubliceerd 11-11-2020

Hierbij een foto van een voetbalteam van de Soester Politie Sport Vereniging (SPSV). SPSV werd in de zomer van 1945 zo’n 4 maanden na de Bevrijding opgericht om de samenbinding in het politiekorps te bevorderen en een bijdrage te leveren aan het gezamenlijk sporten van de leden van het politiekorps.

In diverse sporten waren de leden van de SPSV actief. Op de foto zien we al het voetbalteam, een foto gemaakt in de jaren ’60.  Daarnaast werd er bijvoorbeeld gevolleybald (er was achter het politiebureau zelfs een eigen volleybalveld begin jaren ’50), geschaakt, gevist. Tegenstanders waren met name teams van andere politiekorpsen en eenheden marechaussee. Ook deed men mee aan de bedrijfssportcompetities. SPSV had een actief bestuur die er ook voor zorgde dat in Soest verschillende toernooien werden georganiseerd.

De redactie wil graag weten welke spelers op de foto herkend worden en of er nog informatie beschikbaar is over deze in de jaren 1945 tot jaren ’80 actieve vereniging. De gemeentepolitie bestond in de periode 1945-1993. In dat jaar werd de eerste stap gemaakt naar een regionale opzet van de politie in Nederland. Dit betekende ook het einde van een plaatselijke politiesportvereniging.

REACTIES

Op de foto zijn de volgende voetballers herkend:

1: Klaas van de Veen; 2: Wallig den Hartog; 10: Jan Kaspers en 18: Roel te Hove.
De overige 20 namen ontbreken nog. Aanvullingen zijn van harte welkom. Kijk ook op www.verdwenensoest.nl, waarop deze foto ook staat.

In het in 1985 uitgegeven Jubileumboek bij gelegenheid van het 40 jarig bestaan bemerken we een sportief politiekorps in Soest die ook veel sportieve activiteiten als toernooien e.d. organiseert. Een veelheid aan sporten waarin werd uitgekomen worden in dit boek beschreven: voetbal, wielersport, volleybal, wandelen, vissen, atletiek, schaatsen, schaken, schieten, auto en motorsport, zwemmen, schermen, (tafel-)tennis, surfen, kaatsen. Bovendien was er de nodige aandacht voor ontspanning.

De invoering van een regionale organisatie van de politie in 1993 betekende ook het einde van een eigen Politie Sport Vereniging in Soest.

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden