Kies een jaartal

Clubgebouw MHC Schrikslaan

Gepubliceerd 03-03-2021

Hierbij een foto van een clubgebouw dat in de jaren ’70 in Soest heeft gestaan. Veel informatie hierover heeft de redactie niet. Het lijkt er op dat het een kantine is met daarachter ook wat kleedkamers. De vraag is bij welke vereniging dit clubgebouw heeft gestaan en waar deze heeft gestaan. Tegenwoordig zijn de sportcomplexen in Soest redelijk geconcentreerd rondom Bosstraat en Eemweg. Dat is echter pas vanaf de jaren ’90 van de vorige eeuw. Daarvoor waren ze veel meer verspreid en waren er ook veel meer verenigingen. Voetbalverenigingen SO Soest en SEC zijn beide een fusievereniging, waarbij hun voorgangers op verschillende locaties speelden.

Kijken we naar de voetbal dan waren er vroeger velden aan wat nu de Koningsweg is, Birkstraat, Ferdinand Huycklaan, Schrikslaan, op de Engh, Verlengde Oude Utrechtseweg en natuurlijk ook aan de Bosstraat. Inmiddels zijn verschillende jubileumboeken verschenen waarin deze accommodaties worden benoemd maar waarin ook verslag wordt gedaan van hoe vroeger een clubgebouw en kleedkamers eruit zagen en dat er zeker geen douches waren (zie foto 4 oudste MHC clubgebouw aan de Henriette Blaekweg; het gras werd onderhouden door ondermeer een ezel). Voetballers konden zich wassen in de sloot of bij een pomp. Tegenwoordig hebben we prachtige complexen en vv Hees hoopt in de loop van dit jaar een nieuw clubgebouw te kunnen betrekken. 

REACTIES: Clubgebouw van MHC - hockey in de tijd dat ze aan de Schikslaan zaten

De foto in de rubriek Verdwenen Soest in de Soester Courant leverde direct al veel reacties op, zowel telefonisch als via de mail.
De foto toont het clubgebouw van MHC aan de Schrikslaan op de plek waar nu de tennishal staat (foto 1 en 2). Daar is MHC nadat ze in 1957 verhuisd waren vanaf de Henriette Blaekweg naar de Schrikslaan actief met eerst één veld. De accommodatie werd aan de overzijde van de Schrikslaan uitgebreid met 2 later 3 velden en nog enkele oefenvelden. Dit terrein kende trouwens wat hoogteverschillen. (foto 3: luchtfoto van deze hockeyvelden). In 1978 verhuisde MHC naar een nieuwe accommodatie aan de Koningsweg omdat een deel van hun velden werden bestemd voor woningbouw (Prinsenhof). Ook daar hebben ze niet lang gezeten om na enkele jaren (2001) weer te verhuizen naar hun huidige accommodatie aan de Bosstraat.
Voordat MHC naar deze plek aan de Schrikslaan verhuisde was deze accommodatie in gebruik door voetbalvereniging SEC.

Op Hemelvaartsdag werden de velden van MHC vele jaren gebruikt door de Volleybalvereniging SVV voor een groots buiten volleybaltoernooi met zelfs eredivisieteams. 

De velden werden ook door de jeugd uit de buurt wel gebruikt. Zij kropen door een gat in het hekwerk en voetbalden er wanneer er niemand was. Ook richting de Waldeck Pyrmontlaan werden de velden gebruikt als snelle route, zo blijkt uit de reacties die binnen kwamen.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden