Kies een jaartal

Kinderhuis Lindenhorst

Gepubliceerd 15-09-2021

Deze keer een foto van Villa Parsenn, later Villa Lindenhorst, welke stond aan Beukenlaan nummer 1. De Villa is in de periode 1926-1937 bewoond geweest door burgemeester mr. G. Deketh. Na zijn plotseling overlijden n 1937 is het pand Openbaar Verkocht en het perceel waarop de villa stond opgedeeld. Op een deel is een kwekerij (Van den Heuvel) gevestigd.
Het was een groot pand dat vervolgens ook een soort van pension lijkt te zijn geweest omdat er meer gezinnen gedurende korte tijd ingeschreven zijn geweest.

Uit informatie die wij recent ontvingen zou er aan het eind van de oorlog tot begin 1946 ook een Kinderhuis Lindenhorst in gevestigd zijn geweest. Daarover is echter in het archief van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg niets bekend. Als directrices worden namen genoemd van Toos Kiekens en Miep Baris.

De redactie zou graag vernemen of over die periode van Kindertehuis Lindenhorst meer bekend is. We zijn benieuwd naar wat voor soort kinderen werden opgevangen, waarom dat ze daar geplaatst werden, hoe de sfeer was in dit huis en waar ze hun boodschappen deden en waarom de dames net na de oorlog gestopt zijn.

In 1946 heeft de gemeente het pand aangekocht om daar de Chr. VGLO in te vestigen, die vanaf 1955 werd voortgezet in de Oranje Nassauschool aan de Ir. Menkolaan( nu Verzetsplein). Nadat de school was vertrokken is het pand gebruikt door Transportonderneming Duijst. In 1996 is het pand afgebroken en de transportonderneming verhuisd naar het Industrieterrein De Nieuwe Grachten. Daarna zijn op deze plek woningen gebouwd (Chalonhof).

Afbeelding 2 is gemaakt in de jaren '70 toen het Transportbedrijf Duijst er gevestigd was.
Afbeelding 3 geeft een beeld van de huidige situatie anno 2021.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden