Kies een jaartal

Daggelderswoning aan de Molenweg

Gepubliceerd 13-10-2021

Deze keer een oude foto van wat we thans de  Zuidelijke Eng noemen. Vanuit de Molenweg zien we zowel de splitsing richting Kolonieweg als Veldweg met op de achtergrond nog Molen De Vlijt, die aan de Kerkstraat stond. Inmiddels is achter de woning op de foto Molen De Windhond herrezen. De daggelderswoning op de foto (gemaakt rond 1920) staat er nog steeds, maar is sinds die tijd bijna opnieuw opgebouwd.

Achter deze woning heeft ook een ander huis(je) gestaan, welke enkele tientallen jaren geleden al is afgebroken. Het zal deels op de plek van de huidige molen hebben gestaan.

Mede op verzoek van het bestuur van Molen De Windhond is de redactie op zoek naar een foto, liefst meer foto’s waarop dit huis is te zien. Bij voorkeur een foto genomen vanaf de Veldweg, zodat we een goed beeld krijgen van de bebouwing in dit stukje op de Zuidelijke Eng tegenover de gemeentelijke begraafplaats.

De lezers van deze rubriek worden gevraagd nog eens in hun fotoarchieven te kijken. Een foto komt nl. nog niet voor in de archieven van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg en Archief Eemland.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden