Kies een jaartal

Spezial Roadster uit 1938

Gepubliceerd 05-01-2022

Deze keer in Verdwenen Soest een foto van een Mercedes-Benz 540K Spezial Roadster uit 1938. De foto is gemaakt in Soest ergens tussen 1946 en 1951. De persoon naast de auto is Piet Olyslager. Piet Olyslager was een Nederlandse en vele jaren in Soest wonende zakenman die in de autobranche bekend stond om zijn ontwerpen, collecties en constructies. De foto is naar alle waarschijnlijkheid gemaakt bij zijn huis aan de Vosseveldlaan.
De auto was echter eigendom van iemand uit Hilversum. Het kenteken GZ-73429 werd in 1952 omgezet naar NK-60-19. Volgens een bron zou de auto in 1946 te Soest zijn aangeschaft bij iemand die vanuit zijn woonhuis aan de Middelwijkstraat in auto’s handelde.

De huidige eigenaar van deze Mercedes doet onderzoek naar de historie van deze bijzondere oldtimer; wie is eigenaar geweest, waar en wanneer is hij verkocht en waarvoor is deze auto gebruikt (zakelijk of vooral privé).

Wie kan de huidige eigenaar hierover meer vertellen? Met name wie en waar in Soest is deze auto verkocht, wie was toen eigenaar. Heeft iemand deze auto ook in Soest zien rijden. Namen, verhalen, beeldmateriaal en/of tips voor verder onderzoek zijn zéér welkom. Laat het de redactie weten.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden