Kies een jaartal

Dubbel woonhuis zonder voortuin

Gepubliceerd 02-02-2022

Hierbij een foto van een dubbele woning waarvan bij de redactie op dit moment niet bekend is waar het moeten hebben gestaan.
Opvallend is dat de woningen geen voortuin hebben maar er wel een hek omheen staat en dat ze wel aan een wat bredere weg hebben moeten staan, gezien het feit dat er in het midden van de weg een doorgetrokken streep is geschilderd, waardoor er op die plek niet mag worden ingehaald.
Verder lijken het op zich kleine woningen waarbij de eerste verdieping al direct schuin is. Daarom zullen de beide woningen op enig moment tot één woning zijn samengevoegd. Van de oorspronkelijke deur (links) is een raam gemaakt. Beide grote ramen zijn voorzien van luiken.
De foto komt uit het fotoarchief van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg, zonder dat er informatie aan de foto is toegevoegd. Via deze oproep hoopt de redactie deze foto van een toelichting te kunnen voorzien. Waar heeft dit pand gestaan, wie heeft er in gewoond, is het afgebroken.

REACTIES:
Verschillende Soesterbergers waaronder de heer Putman die in 1987 het pand gekocht heeft, hebben gereageerd waardoor er een stuk historie aan het pand dat op de foto staat kan worden toegevoegd.

Het betreft een dubbel daglonershuis dat heeft gestaan aan de Rademakerstraat, de vroegere Wegh der Weegen, in Soesterbergen wel met als huisnummer 28.
De beide woningen zijn op enig moment samengevoegd en het pand is de laatste jaren bewoond door het echtpaar Smienk. Na het overlijden van het echtpaar 1974, resp 1984 heeft buurman Putman, die daar een verfzaak had, het pand in 1985 gekocht en na enkele jaren (1987) afgebroken om er in 1990 een nieuw en groter pand neer te zetten met op de begane grond winkels en op de verdieping een kantoorpand. In dit pand zit op dit moment o.a. een groentewinkel. 
Er bestaan trouwens wederom nieuwbouwplannen.

Het pand had de naam "Daddy's Home" en stond langs een der drukste straten in die tijd in Nederland. Dagelijks raasden er vele duizenden auto's langs en zeker bij deze woning bijna vlak voor de deur.  De laatste bewoner (alhoewel tussen 1985-1987 nog wel eens los verhuurd voor een korte periode) de heer L. Smienk, was bekend als postbode in Soesterberg. In de reacties werd aangegeven dat hij nogal nors kon zijn en zo zijn eigen regels hanteerde bij het bezorgen van de post.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden