Kies een jaartal

Villa op nummer 17 afgebroken

Gepubliceerd 02-03-2022

Hierbij een foto van een villa in een fase dat deze wordt afgebroken. De foto maakt onderdeel uit van het archief van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg maar bevat geen aanwijzingen waar deze villa stond toen de foto werd gemaakt.
De enige herkenning is dat het huisnummer 17 is geweest, want dat bordje bevindt zich nog bij de voordeur.

De vraag is wie de redactie weer verder kan helpen aan informatie. Waar heeft het pand gestaan, wie heeft er gewoond, wat is er voor in de plaats gekomen.
Het is qua volume best wel een groot pand in een boomrijke omgeving, alhoewel op de foto ook al een ander pand wat zichtbaar is.

We rekenen op steun van de lezers van deze rubriek/website.

REACTIES

Al direct na het verschijnen van de Soester Courant kwamen er reacties bij de redactie binnen en wel met de mededeling dat dit pand aan de Bosstraat gestaan heeft met als huisnummers 15 en 17.
Wat opvalt is dat het gedeelte (huisnummer 15) toen de foto werd gemaakt al afgebroken was, en dat de foto dus maar een impressie gaf van een deel van het pand. In het pand was een dierenarts gevestigd, mevrouw F. Gelderman.

De ervaringen met deze dierenarts leverde de nodige soms zeer verschillende herinneringen op bij de personen die reageerden. Sommige gaven daarbij aan dat ze zelfs de geur van de wachtkamer weer in hun neus kregen bij het zien van de foto. Het gehele (dubbele) pand was in gebruik door de dierenarts, die praktijk aan huis hield en met name klein huisdieren als doelgroep had.

Begin 1994 is mevrouw Gelderman gestopt met haar dierenartspraktijk. Een praktijk die ze in 1962 was gestart in het woonhuis waar ook haar ouders enige jaren hebben gewoond. In 1957 had ze haar opleiding tot dierenarts afgerond. Ze is meer dan 30 jaar in Soest als dierenarts werkzaam geweest.

In 1994 is dit pand afgebroken om plaats te maken voor 2 vrijstaande woningen, zie de foto in deze rubriek.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden