Kies een jaartal

Kampweg S'berg; Buurtje met gevarieerde bebouwing

Gepubliceerd 30-03-2022

Deze week een foto van een plekje in Soest met zeer diverse bebouwing. Zo zien we een vierkant huis van slechts een laag, een dubbel woonhuis maar ook vrijstaande huizen in een omgeving waar nog geen verharde straten liggen en ook nog stukken grond braak liggen.
Daarnaast is de stroomverdeling nog via masten en is er geen sprake van straatverlichting. De foto zal komen uit de periode net voor of net na de Tweede Wereldoorlog.

De vraag is weer waar deze huizen staan, hebben gestaan. Of er verhalen bekend zijn van bewoners en kan worden aangegeven wanneer deze foto gemaakt zou kunnen zijn.

REACTIES:

De foto met het buurtje waarop een gevarieerde bebouwing te zien wasleverde vele (sOESTERBERGSE) reacties op. Het witte huis op de voorgrond is Kampweg 30 in Soesterberg. De foto is gemaakt in de richting van de Rademakerstraat. Het huis en de huizen op de achtergrond zijn inmiddels al weer enkele jaren geleden afgebroken. Alhoewel van het verste huis is een glimp te zien van Restaurant De Zwaan/Zwaantje tegenwoordig Oriental Swaen aan de Rademakerstraat.

De woning met het platte dak werd gebouwd door Albertus Mulder. In de jaren ‘20 heeft hier de bekende vliegenier Piet van der Griend gewoond. In de jaren ’50 wordt de familie Flip van Dam (oorspronkelijk afkomstig uit Scheveningen) genoemd als bewoner. De familie had al heel snel TV en kinderen uit de buurt waren er welkom om hiernaar te komen kijken. De laatste jaren was het de woning van Wil Stomp, de woninginrichter. Inmiddels staat er een nieuw blok met huizen (afbeelding 2).

Op de foto is ook de Van Maarenstraat nog zichtbaar. Deze woningen zijn al veel eerder in de jaren ’70 afgebroken. Ook hier zijn nieuwe woningen gekomen (thans heet dit gebiedje Van Maarenplein).


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden