Kies een jaartal

Leeggeruimd huis na WO II Schrikslaan

Gepubliceerd 25-05-2022

Hierbij een foto (afbeelding 1) van een straat waarbij verschillende huizen zijn leeg gehaald en de spullen (huisraad) op straat zijn gezet om af te voeren. Een andere foto (afbeelding 2) waarbij slechts een van de huizen met het huisraad voorkomt is eveneens geplaatst. De foto’s zouden vlak na de Tweede Wereldoorlog gemaakt zijn.

De redactie van Verdwenen Soest is op zoek naar informatie over de straat die op de foto is gezet. De straat kent aan een van de zijden al een stoep en we kijken op huizen van de weg waar deze straat haaks op uitkomt.

Tussen het huisraad staat ook een oude motor. Dat doet vermoeden dat het huis door anderen is leeg geruimd omdat de oorspronkelijke bewoners niet meer zijn terug gekeerd nadat zij hun woning verlaten hebben. Op het huis zelf is een briefje “verhuurd” geplakt. De onderhoudsstaat van de woning is slecht maar dat heeft zeker ook te maken met het moment dat de foto is gemaakt.

Wie kan de redactie meer achtergrondinformatie verschaffen en aangeven welke straat in Soest of misschien Soesterberg dit is.

REACTIES

In de eerste weken na het plaatsen van deze bijzondere foto's ontving de redactie geen reacties die een duidelijke indicatie gaven van waar de foto's waren genomen en bleef de plek in Soest ongewis. Wel waren er enkele suggesties die bij naspeuringen niet de gewenste resultaten opleverden.

Na de 2e plaatsing in de Soester Courant kwamen er alsnog 2 reacties van Soesters op leeftijd die wel de juiste plek konden aangeven. De foto's waren gemaakt op het laatste deel van de Schrikslaan met zicht op de Nieuwstraat en Beckeringstraat. Verschillende herkenningspunten (huizen/afscheidingen en bomen) kwam overeen. De foto waar de spullen voor de deur stonden was het pand Schrikslaan 61. In die tijd woonde er een familie die motoren en reparaties ervan als hobby hadden.
De plek is herkend en daarmee hebben we weer 2 foto's van achtergrondinformatie kunnen voorzien.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden