Kies een jaartal

De Knollenplukkers

Gepubliceerd 01-03-2023

Deze keer een foto van “De Knollenplukkers” (afbeelding 1). Dit was een bandje opgericht in 1950 opgericht als onderdeel van de Muziekvereniging PVO. In de jaren ’50 van de vorige eeuw hadden ze veel succes en hadden een veelheid aan optredens bij feesten en partijen. Door de jaren heen was de samenstelling wisselend en werd maakten ook zangers/zangeressen onderdeel uit van deze muziekgroep.

Tijdens een concert in februari 1957 bestand de band uit 6 klarinetten, 3 pistons, 2 saxofoons, 3 trombones, 2 tenor-hoorns, 2 tubas, 1 b-bas, 1 s-bas, 2 althoorns, een grote en een kleine trom en slagwerk. Het orkest zoals je dat in deze omvang wel mag noemen stond volgens een bericht in de Soester Courant op 19 februari 1957 onder bekwame en stijlvolle leiding van de directeur van PVO, de heer M. Larsen (zie afbeelding 3).

Van hun concerten waaraan tal van artiesten en andere Soester verenigingen een bijdrage leverde zijn verschillende keren ook opnamen gemaakt voor radio-uitzendingen (zie o.a. afbeelding 2). Ondanks het succes leverde het ook wel eens wat discussie op met name of het gezelschap niet teveel een zelfstandig leven ging leiden, terwijl het onderdeel was van de PVO, die ook de muziekinstrumenten ter beschikking stelde.
In 1959 werd de muziekgroep opgeheven. Zo’n 10 jaar later werd de Eemlander Blaaskapel opgericht die veel overeenkomsten vertoont met de Knollenplukkers van weleer.

De vraag van de redactie van Verdwenen Soest is of de personen op deze foto herkend worden en wanneer deze foto is gemaakt. Wie er nog herinneringen heeft aan De Knollenplukkers wordt ook opgeroepen deze te delen.

De namen van de Knollenplukkers op de foto zijn inmiddels bekend (met dank aan een reactie vanuit de PVO-achterban)

1 = Wouter Morsink
2 = Henk Knoppers
3 = Joop Oversteegen
4 = Antoon van Schalkwijk
5 = Richard van Soest
6 = Antoon Hooft
7 = Joop Hornsveld
8 = Gijs Hornsveld 
9 = Jan Vos
10 = Frans Henri
11 = Hannes Staal
12 = Kees Epskamp


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden