Kies een jaartal

Woning Vosseveldlaan 11 anno 1974

Gepubliceerd 16-08-2023

Door de Historische Vereniging Soest/Soesterberg wordt op dit moment het fotoarchief dat we van de familie van Herman van Dam hebben ontvangen gedigitaliseerd. Alhoewel bij veel negatieven een korte toelichting is terug te vinden, zeker wanneer dit een bijzondere gebeurtenis betreft, zijn er ook negatieven die te weinig informatie bevatten om ze te kunnen thuisbrengen.

Deze keer een foto van een woning in Soest-Zuid. De foto is genomen in oktober 1974. De redactie zou graag willen weten om welke woning het gaat. Waar heeft deze gestaan en waarom is deze foto gemaakt? Het is zeker geen nieuwsfoto. U treft zowel een foto van de voor- als achterzijde van de woning aan.

REACTIES

Al snel na het verschijnen van de Soester Courant op 16 augustus kwamen de eerste telefoontjes en mailtjes binnen dat de foto was gemaakt van het pand met als adres Vosseveldlaan 11 (situatie 2023, afbeelding 4).

De foto is gemaakt nadat de familie Van Nielen (zie foto 3) die er woonde was verhuisd. Zij huurde de woning van Bouwbedrijf Uijland in een tijd dat de huurpenningen nog contant werden afgerekend met de verhuurder.
De woning is gebouwd in 1929. Het perceel heeft tot eind 1922 onderdeel uitgemaakt van het Landgoed Vosseveld. De toenmalige eigenaar, Jhr. Roëll, heeft het Landgoed, groot 41 ha, in 128 kavels laten verdelen die op een openbare veiling in restaurant De Gouden Ploeg openbaar werden verkocht op 4 verschillende verkoopdagen in september en oktober (zie afbeelding 5).

Tevoren had de gemeente Soest ingestemd met de voorgestelde verkaveling, waarin ook een nieuwe wegenstructuur werd opgenomen.

In oktober 1923 werd ook een besluit genomen over de namen van deze nieuwe wegen in Soest. De volgende straatnamen werden ingevoerd: Vosseveldlaan, De Genestetlaan, Hildebrandtlaan, Da Costalaan en Van Beuningenlaan. De daarop volgende jaren werden in deze straten vele huizen en villa’s gebouwd.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden