Kies een jaartal

Groepsfoto 10 jaar Vrijwillige Brandweer Soesterberg

Gepubliceerd 13-09-2023

In 2023 vieren zowel de Vrijwillige Brandweer Soest als Soesterberg hun 100-jarig bestaan. Beide korpsen vieren dat met verschillende activiteiten. In Soest is ook een mooi fotoplaatjesboek uitgegeven met 100 jaar historie.
In 1933 werd uitgebreid stil gestaan bij het tienjarig bestaan van het brandweerkorps Soest en Soesterberg. Bij die gelegenheid werden ook foto’s gemaakt met leden van het korps en leden van het gemeentebestuur, zowel voor Soest als Soesterberg.
In deze rubriek een van die groepsfoto’s, en wel gemaakt van met het korps van Soesterberg, waarbij op de voorgrond een model staat van de nieuwe ladderwagen die voor het Soesterbergse korps wordt aangeschaft.

De redactie van Verdwenen Soest maar ook de leden van de leden van de vereniging zijn op zoek naar de namen van de personen die op de foto staan. Het zijn er meer dan 50 waarvan verschillende ook niet helemaal goed in beeld komen. Enkele hebben ook geen nummer gekregen op de foto gezien de ruimte maar passen wel in de nummervolgorde.

In nummer 4 herkennen we de toenmalige burgemeester van Soest, de heer G. Deketh, nummer 5 de heer A. Tammer, nummer 6 J. Nooder en nummer 8 de gemeentesecretaris, de heer J. Batenburg.

Wie kan ons nog helpen aan andere namen, welke personen worden herkend.

Afbeelding 3 is de groepsfoto die is gemaakt in 1933 van de Vrijwillige Brandweer Soest tezamen met gemeentebestuur. Natuurlijk is het mooi wanneer we ook de namen van deze personen kunnen achterhalen. Alleen deze foto is wat onduidelijker. (foto is beschikbaar gesteld door Eempers). Op afbeelding 4 staat de foto met nummers.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden