Kies een jaartal

Drumband Laetitia treft over Sinnemaplein

Gepubliceerd 27-03-2024

Afgelopen weken ontving de Historische Vereniging Soest/Soesterberg weer vele honderden foto’s en negatieven van objecten en gebeurtenissen in Soest en Soesterberg. Veel foto’s waren van bekende plekken. Alleen over deze foto is weinig informatie beschikbaar.

We zien een drumband, waarschijnlijk onderdeel van een gymnastiekvereniging, door een van de straten in onze gemeente trekken.

De redactie wil graag informatie aan deze foto toevoegen.
Welke drumband/gymnastiekvereniging zien we op de foto, door welke straat/wijk wordt gelopen en bij welke gelegenheid wordt de tocht van de drumband gemaakt? Heel veel vragen waarop de hulp van de lezer van de Soester Courant wordt gevraagd.

Natuurlijk is het ook fijn als personen nog worden herkend.

Wanneer wat dieper wordt ingezoomd op de foto, dan zijn ook trompetten en/of bazuinen zichtbaar. Alleen worden die op dit moment van de tocht niet bespeeld.

REACTIES:
De oproep in de Soester Courant leverde vele reacties op zowel uit Soest als Soesterberg. Niet alle reacties gaven dezelfde oplossing.
De foto is, zoals nu blijkt, gemaakt op het Sinnemaplein in de inmiddels afgebroken wijk Ons Belang in Soesterberg. Daar trekt de drumband van RKGV Laetitia door de straat.
De Gymnastiekvereniging is op 1 januari 1955 opgericht toen de Katholieke Basisschool de beschikking kreeg over een gymzaal en vanaf 1959 is een drumband enkele jaren actief geweest binnen de vereniging. RK GV Laetitia is per 31 december 2012 opgeheven, nadat het aantal leden fors was terug gelopen.

Op de foto werden zelfs enkele personen herkend: Thea Kuijer (tamboer-maitre - nummer 1), Margret Sukking (2), Maria van Kempen (5), Coby de Boer (9), John van Kempen (10), Bert Jolink (12) en Marion Sukking (13).

Op bijgaande foto zijn de nummers vermeld. Misschien dat daardoor nog meer mensen de leden van Laetitia herkennen. Laat het even weten.

Andere reacties die binnenkwamen dachten dat het om de drumband van AGAVS uit Soesterberg of Crescendo uit Soest ging. Aaangezien deze verenigingen ook bijna dezelfde kleding droegen, was een onderscheid wellicht moeilijk te maken.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden