Kies een jaartal

Optocht boerinnen op versierde fietsen

Gepubliceerd 17-11-2004

Deze week in Verdwenen Soest een aardige foto waar we wel wat meer van zouden willen weten. We kregen hem toegemaild van Wim Routers. De man die bezig is met het digitaliseren van de gemeentelijke archiefbronnen, samen met enkele andere vrijwilligers.o.a Dick van Fulpen en Ton Hartman. U hebt onlangs over Routers activiteit in deze Soester Courant kunnen lezen. Routers viste de foto op uit de fotodoos van zijn oom Gerard Logtestijn in Tilburg. De foto is een feestelijke optocht in Soest is naar schatting gemaakt omstreeks 1910-1912 waarschijnlijk voor de Gouden Ploeg te Soest. Het meisje in het Soesder pak, geheel rechts op de foto is de grootmoeder van Routers, Cornelia Antonia van Logtestijn-Hilhorst, destijds in Soest beter bekend als "Kee van Piet van Riek".De dame geheel links op de foto is hoogstwaarschijnlijk haar oudere zuster Martha Wilhelmina van den Bremer-Hilhorst (1889-1981) ofwel "Mart van Piet van Riek". Op het bordje op de fiets in het midden staat te lezen dat zij de eerste prijs hebben behaald. Deze prijs geldt naar wij vermoeden voor de hele groep.
We zijn benieuwd of nog te achterhalen is ter gelegenheid waarvan deze foto is gemaakt en of er mensen zijn die de andere op de foto afgebeelde personen nog kunnen herkennen.Wij willen het graag van u horen.

Nagekomen commentaar: Soestter Courant retificatie: Bij de foto van 17 november ,die van de versierde fietsen , moeten wij iets rechtzetten. Die foto hebben wij niet ontvangen van de heer Wim Routers zoals we abusievelijk vermeldde maar we kregen deze foto gemaild van Gerard Derks uit Arnhem. Gerard Derks had de foto weer bij zijn oom Gerard van Logtestijn in Tilburg opgedoken. Voor de duidelijkheid: op die foto stond de grootmoeder van Derks; Cornelia Antonia van Logtestijn-Hilhorst, destijds in Soest bekend als "Kee van Piet van Riek.
U kunt nu nog op beiden foto‘s reageren . De school van Veenstra en die van de versierde fietsen.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden