Kies een jaartal

Canada Leida Rademaker

Gepubliceerd 28-08-2002

U gelooft het misschien niet maar de Soester Courant wordt over de hele wereld gelezen inclusief de rubriek Verdwenen- Hervonden Soest. Verdwenen Soest wordt ook nog eens trouw op internet gezeten en zo komt het dat iemand in Amerika of Canada op een zolderkamertje achter het scherm zit te surfen en de artikeltjes uit de Soester Courant kan lezen. Soms slaat het verlangen naar Soest en de nostalgie toe. Zo ontvingen wij onlangs het volgende mailtje van Leida Rademaker. 

Mijn naam is Leida Rademaker, dochter van Willem Rademaker & Truus de Wit uit Hilversum. Ik woon nu in Brockville, Ontario, Canada. Allereerst mijn complimenten over ‘Verdwenen Soest - Hervonden Soest‘. De verhaaltjes zijn erg leuk. Ik heb net een artikel gelezen over Soester klederdracht, (verdwenen soest van 2001)waarin gevraagd werd of er ook ‘n Soester kap bestond. Dit is ‘n foto van mijn Grootmoeder AALTJE VAN ROOMEN met haar Zondagse kap met gouden oorijzers. Het kan zijn dat zij de Hamerveldse kap droeg, want daar was zij geboren. Ze droeg altijd ‘n lange zwarte jurk. Jammer genoeg is dit de beste foto, die ik heb. Aaltje‘s eerste man was WILLEM Peters VAN ROOMEN (overl. 31/1/1899) en zij woonden op de Grote Melm. Zij trouwde met mijn Grootvader WOUTER RADEMAKER in 1900 en verhuisde toen naar Hilversum. In 1933 verhuisde ze naar Laren, waar ze in 1945 is overleden. Mijn Grootvader was ‘n zoon van JAN RADEMAKER & HEIJLTJE VAN DE HEIJSTEEG. JAN was ‘n zoon van JAN RADEMAKER & WILLEMIJNTJE Hannessen SMORENBURG. Waarmee ik maar wil zeggen dat mijn wortels in Soest liggen. Als jullie meer willen weten, dan hoor ik ‘t wel. Vriendelijke groeten, Leida Rademaker 12 - 11 Schofield Ave Brockville, Ont. K6V 7A6 Canada. Leida stuurde met de mail ook een foto van haar grootmoeder mee met kap op. De werkgroep genealogie van de historische vereniging kunnen Leida Rademaker misschien wel in hun bestand vinden. We hebben haar teruggemaild en wellicht horen we nog eens iets van Leida.

Verder moeten wij nog iets rechtzetten over hervonden soest van 17 juli j.l. "arbeidershuisje bij H.H.Familiekerk Soest-Zuid". We schreven dat het plan was om van het arbeidershuisje een verenigingsgebouwtje of jeugdhonk te maken en dat de gemeente tegen dit plan was. Henk van de Hengel maakte ons er op attent dat de gemeente juist voor dit plan was. Zij kon niet anders want in het toemalige bestemmingplan was er ruimte voor zo’n initiatief. Door het gemor van de bewoners van de Braamweg heeft het kerkbestuur gemeend het plan te moeten afgeblazen. Als pleister op de wonde plaatsen we een luchtfoto van de H.H.Familiekerk zonder jeugdhonk. Dit was het voor deze week.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden