Kies een jaartal

Schoolklas Chr.School Driehoeksweg

Gepubliceerd 24-04-2001

Op de foto van de christelijke school aan de Driehoeksweg die we 4 april j.l. plaatsten kregen we al snel reacties. De foto is gemaakt naast het huis meester Holst het hoofd die bij de school woonde. De school was nog maar enkele jaren in gebruik. Voor die tijd moesten de kinderen voor christelijk onderwijs naar de school op Hees of naar Soestdijk (nu Prins Bernhardlaan).

Sommige namen kregen we door omdat mensen hun broer of zus of moeder herkende, maar de meeste namen kwamen van Ans Hornsveld. Het meisje onderaan helemaal rechts op de foto met haar knietjes in het grint. Zij is getrouwd met Henk van Dalen. Vader Dirk Hornsveld was een indertijd een wat bijzonder open en creatief en vooral oprecht en vroom mens. Van beroep huis en decoratieschilder. Het gezin woonde aan de Verlengde Kolonieweg. Hij had negen dochters. De familie Hornsveld is nog steeds een hechte familie. Henk voert de redactie van de familiekrant die vier per jaar uitkomt. 
Andere reactie over de school en leerkrachten. Meester P.H.J.Holst werd in de herinnering als zeer aardig en vriendelijk ervaren. Juffrouw Pontier kwam er minder aardig af. Zij gaf handwerken. Mevrouw Smit heeft nog steeds een schortje dat zij toen moest borduren met hele kleine steekjes. Toen het bijna af was moest zij het weer uithalen en opnieuw beginnen met nog kleinere steekjes. Ook mevrouw Elzinga had dezelfde ervaring met een pyamasloopje. Een vervelend mens sloeg met een latje op je vingers. Dank voor de reacties.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden