Kies een jaartal

Insingerschool Hees 1926

Gepubliceerd 20-09-2000

Deze week in Hervonden Soest weer een foto uit het buurtschap Hees. De School met de Bijbel nu de Insingerschool. De foto moet zijn gemaakt ongeveer 1926. We kunnen u de volledige namenlijst melden. Alleen de oude Soestenaren zullen vermoedelijk de namen en hun families waar de kinderen uit zijn voortkomen herkennen. 36 leerlingen en 3 onderwijzers was in die jaren de totale school. Een kleine school. We begrijpen dat het ook in tijd wel eens moeilijk was om voldoende leerlingen voor een school te werven.
*******************************************
Bovenrij vlnr:
Meester van Heuven;Ab v/d Veer;jongetje Bakker;jongetje Bakker;Tijme v/dVeer;Piet Olyslager;Cor de Bruin;Gaarland;Aart Kooy;Gerrit Frederiks;Jan Frederiks;Meester Jongma.
****************************************************
Rij staande vlnr:
Gijsje Broek;Jacqueline Gaarland;Corrie Smit;Liesje Bakker;Jentje Nijendaal;Nellie Bakker;Janna v/d Veer;Nelie Jansen;Gerrie Schaffelaar;Greta Gaarland;Maagje Griffioen;Meester Frederiks.

Zittend vlnr:
Sjaantje Sonsbeek;Corrie Schaffelaar;Eefje Bakker;Lenie Smit;Jantje Nijendaal;Pietje Bakker;Dickie van ‘t Riet;Gerrit Jansen;jongetje Nijendaal.

Zittend op de grond vlnr:
Elbert Schaffelaar;Evert Jansen;Wim Jansen;Henk van ‘t Riet;Jan Smit;Bertus Schaffelaar.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden