Kies een jaartal

Heilig Hart ULOschool

Gepubliceerd 06-09-2000

Bij de klassefoto van de Heilig Hart ULO aan de Steenhoffstraat van vorige week in Verdwenen Soest voorspelde we al dat we binnen een week de volledige namenlijst zouden plaatsen en dat is gelukt. De foto is van 1960. De meeste namen kwamen van Toon van de Linden, Sjaan Voet en Wim Hilhorst..Hier volgen ze: 

Bovenste rij vlnr:
Wil Stalenhoef; C.Lips (toen klasseleraar);Toon van de Linden; Hennie Sleman; Wim Tolboom; Peter Groenestein; Ad van de Pouw-Kraan; Ge Jacobs; Wim Hilhorst; Pietje van Soest; Jan van Hattum; Wijnand van de Hoef uit Baarn; Hans van de Zanden; Horst?; Han van de Breemer; Jan van Doorn (postbode)

Middelste rij vlnr:
Adriaan Castricum; Josje de Klippelaar; Josee Barts; Bea Thomas; Sjaan Voet; Tom Elbertsen van de orgelbouwer; Loek Hofwegen; Rietje van Oostrum.

Voorste rij vlnr:
Janny van Fulpen; Gerda Huurdeman; Tine Hilhorst; Maria Taris; Thea van Doorn; Wilma Fokken; Raysy Bombeek; Suze Visser; Lenie Westerveld; Gert Koppen uit Baarn.

De heer A.G.Hilhorst was in die tijd hoofd van de vierjarige ULO. De school bestond uit gewone en vlugge leerlingen. De vlugge leerlingen konden de 3de klas overslaan. Dit werd door het hoofd erg gestimuleerd. De heer Lips klasseleraar werd door de oud leerlingen gezien als een goede leraar maar streng, hij gaf exacte vakken, wiskunde en algebra. Ook de heer Lips had de foto in de Soester Courant gezien en belde. Hij vertelde dat hij in 1956 vanuit het "westen" naar Soest is gekomen. De vorige school in Rijswijk stond in een volksbuurt en deze leerlingen moest je wel strak aanpakken. Dat maakte (zo werd dat door leerlingen ervan) van hem een strenge  leraar. Lips vond de leerlingen in Soest rustig en gehoorzaam . Hij volgde later als hoofd de heer Hilhorst op. 
Het katholiek onderwijs van Soest werd later ondergebracht in meerder dependances. De hoofden van scholen werden direkteuren genoemd, een wat overdreven benaming vond Lips. Lips is later "de bouw-direkteur" van de nieuwe Kardinaal Alfrink school op Overhees geworden. Hij herinnert zich dat hij vele keren naar het ministerie in Den Haag is geweest om deze school gebouwd te krijgen. Zo rond 1980 is Lips mede door ziekte van zijn vrouw met vervroegd pensioen gegaan. Hij wist van de foto maar weinig namen te noemen. Weer een verdwenen soest hervonden. Allen die ons hierover informeerden hartelijk dank.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden