Kies een jaartal

Be Quick

Gepubliceerd 05-09-1990

Bijna zestig jaar is het geleden dat het elftal kampioen werd van de klasse 2b, maar de herinnering eraan is nog niet verloren! Het voetbalelftal dat we op 29 augustus in de krant zetten, heeft twee lezers tot reacties gebracht.
De namen die ze bij de zestien afgebeelde personen zetten, kwamen ook vrijwel overeen. Waar de meningen verschilden bleek de ene inzender meer zeker van zijn zaak te zijn dan de ander, zodat we toch tot een keus konden komen.
Hier volgt dan de lijst van namen.
Staande, van links naar rechts: Arie Kamerbeek, trouw supporter en vader van een paar jongens die meevoetbalden, Willem Roest, bestuurslid (zijn expeditiebedrijf zou uitgroeien tot Roest – Soest), Bertus van Dorrestein, Theo Visser, Co van den Deijssel, Joh. Hom (voorzitter), Jan Zoetelief, Piet Dorrestein, Ko Wijnands (bestuurslid), Bertus Schalkx (begeleider van het elftal).
Midden, van links naar rechts: Teus Kaats, Janus Gros, Henk Wijnands.
Voorste rij, van links naar rechts: Karel Visser, keeper Kees Sieberink, Laurens Naathuis.
Be Quick, dat eerst De Ploeg heette en later zou leiden tot de voetbalclub Soest, moet in 1933 in de buurt van de huidige Birkstraat (toen Rijksweg) hebben gespeeld, achter het toenmalige café Du Passage. Nu is er op die plek een woonwijk gekomen met de namen van schrijvers als Aagje Deken.
Dank aan de lezers die de moeite namen ons te schrijven en aan de lezer die ons de foto verschafte. We blijven ons aanbevolen houden voor verdere bijdragen!
 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden