Kies een jaartal

Ravenhorst

Gepubliceerd 01-11-1990

Veertien dagen geleden drukten we op deze plaats een foto af van oud Soest, met op de achtergrond de toren van de Petrus en Pauluskerk, en op de straat – het was de Korte Kerkstraat – een man met een pet op zijn hoofd en een pijp in zijn mond. Die man, zo weten we nu, was Thijs Ravenhorst. We weten dat van zijn dochter, mevrouw Ruizendaal-Ravenhorst, en die vertelde ons nog meer.
De familie Ravenhorst woonde aan de Lange Brinkweg, ongeveer waar nu gemeentewerken en de brandweer zijn gehuisvest. Thijs zelf was opzichter in gemeentedienst, en was als zodanig o.m. verantwoordelijk voor het legen van de beerputten. Hij was ook de lantaarn-opsteker, toen Soest nog gaslicht had. Met de komst van de elektrische straatverlichting viel dit deel van zijn taak niet helemaal weg, want toen was hij degene die er voor moest zorgen dat de kapotte straatlantaarnlampen vervangen werden. Dat gebeurde in die tijd nog met een lange stok. Thijs zijn werk is later overgenomen door zijn zoon, maar die kreeg er diverse andere taken bij.
Zo, alweer een foto die ons, dankzij de aangedragen informatie, nader heeft gebracht tot een brokje Soester historie. Ook van andere foto’s is meer informatie voorhanden, daarover volgende week meer!
 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden