Kies een jaartal

Overweg Soestduinen

Gepubliceerd 24-04-1991

Die overweg, drie weken geleden, was niet zo moeilijk, al ziet het er nu op die plek toch wel heel anders uit. Het was waar de spoorlijn Utrecht-Amersfoort de Soesterbergsestraat kruist of beter gezegd: de Soesterbergsestraat gaat daar over in de Van Weerden Poelmanweg. Soestduinen, dus, en u keek in de richting Soesterberg.
De foto moet dateren uit de jaren dertig – de weg was nog niet verbreed. En dat huis, aan de rechterkant, dat staat er nu niet meer. Van verschillende lezers kregen we er informatie over, waarvoor onze dank.
Oorspronkelijk gebouwd als overwegwachterwoning – waarschijnlijk stond het daarom ook zo pal aan de weg – werd het tot het laatst bewoond door de familie Gorter. Gorter zelf had een snor en een baard en stond, mede daarom, bij buurtgenoten bekend als Frederik Fluweel, een populaire stripfiguur uit die periode. Toen eind jaren vijftig het verkeer Soest-Soesterberg etc. intensiever werd en de weg moest worden verbreed, heeft de NS de woning laten slopen. Een dochter van de Gorters, mevrouw Van der Oven, is plaatselijk bekend als degene die de snoeptent ter plekke runde. Die stond dus op de hoek met de Monnikenboschweg en is later, iets meer richting Soest, door anderen voorgezet als “De Smulderij”.
 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden