Kies een jaartal

Vijf jonge mannen

Gepubliceerd 01-05-1991

De vijf jonge mannen die drie weken geleden in deze krant stonden met hun fietsen; zijn terecht: dank zij de broer van een van hen weten we wie het zijn. Wáár het was, blijft onbekend, maar dat was ook niet echt van belang. Wannéér het was kan wél met enige zekerheid worden afgeleid op basis van hun geboortedata: het moet zo ongeveer het eind van de Eerste Wereldoorlog zijn geweest, zeg 1918. Ook het model van de fietsen (die éne rem die rechtstreeks op de voorband werkte, de beugel voor de carbidlamp) wijst in die richting. Het waren, van links naar rechts:
- Jan van den Breemer, geboren in 1902 en de enige van het stel die nog in leven is, algemeen bekend in Soest als Jan van Mart;
- Wulf van Roomen;
- Arie Kuiper;
- Jan van Logtenstein, ofte wel Jan van Rijk, jong overleden;
- Arie Hilhorst (Arie van Piet van) Riek), hij zou het later brengen tot wethouder en loco- burgemeester van Soest en naar hem is de AP. Hilhorstweg genoemd. Hij werd in de zomer van 1901 geboren en was, toen de foto werd gemaakt, wellicht net 17. Dank aan Arie van den Breemer die de moeite nam ons en onze lezers te informeren!

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden