Kies een jaartal

Gemeenteraad 1922

Gepubliceerd 12-06-1991

Die gemeenteraad uit 1922, waarvan de foto 15 mei in deze krant stond, dat was een moeilijke. We hebben er een paar reacties op gehad, we zijn er wel zo’n beetje uit, maar helemaal zeker is niet alles. Laten we u maar voorschotelen hoe we denken dat het is.
Zittend, van links naar rechts zoals u er tegenaan kijkt, zag u: M. Scheffer (RK), notaris A.O. Dammers (Vrijheidsbond), P.C.W. Foeken (CH), wethouder Peter van den Breemer (RF) die 40 jaar raadslid is geweest, en waarnaar de weg werd vernoemd, gemeentesecretaris J.G.A. (Jan) Batenburg, burgemeester mr. dr. J.A.A.H. de Beaufort (niet te verwarren met jhr. P.P. de Beaufort die hem opvolgde en nog geen twee jaar burgemeester was), wethouder A. Endendijk (AR) en Th. (Teus) Butzelaar (RK), die voor ons herkend werd door zijn zoon.
Staande, alweer van links naar rechts, zag u: G. Hilhorst (RK), gewoonlijk Gies van Aalbert genoemd, C.F.W. Rietveld (AR), Hendrik Butzelaar(RK), S.F. Besselsen (SDAO), en geheel rechts gemeentebode Beuzel.
Nogmaals, er blijft hier en daar onzekerheid, en als u denkt dat we het niet goed hebben, aarzelt u niet het ons te laten weten.
Wat dat betreft hebben we nog wat recht te zetten ook. Toen we u de foto van Eykendaal lieten zien, hebben we er niet bij gezet dat het gebouw in feite op Baarns grondgebied staat. Het was dus, strikt genomen, geen verdwenen en hervonden Soest. Maar de boerderij ligt zo aangesloten aan de Soester bebouwing, en zal met de komende grenscorrectie ook tot Soest gaan behoren, dat we haar toch maar in onze serie hebben opgenomen.
Tot slot nog dit: we kregen verschillende oude telefoonboeken, maar mocht u er nog hebben uit de jaren zeventig (of misschien nog wel ouder!) dan houden we ons ten zeerste aanbevolen!
 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden