Kies een jaartal

Gemeenteraad 1923

Gepubliceerd 10-07-1991

Ook de tweede foto van de gemeenteraad – geplaatst op 5 juni – hebben we dan zij uw hulp bijna rond. Eigenlijk is er maar één gezicht dat we nog niet thuis kunnen brengen: de persoon die als vijfde van links zit, met de priesterboord. Zou er niet toch nog iemand zijn die ons ook op dit punt verder kan helpen?
Maar nu dan al die anderen. Van links naar rechts zag u: Giel Hilhosrt (RK), W. van Eck (SDAP), W.A. Heijnings (Vrijheidsbond, lid van de raad tot juni 1925), mevr. J.H. Droste-Wilmans (Vrijz. Democraten), onbekende (pastoor Vossenaar was het niet, aldus welingevoerde Soesters), P.C.W. Foeken (CH), Peter van den Breemer (RK), J.J.A. de Koning (RK, tot augustus 1924 wethouder), daarachter staande links gemeentebode Beuzel, rechts S.F. Besselsen (SDAP), dan verder zittend: gemeentesecretaris Jan Batenburg, burgemeester mr. dr. J.A.A.H. de Beaufort, R.L. van den Berg (CH, wethouder), A. Endendijk (AR), C.F.W. Rietveld (AR) en helemaal rechts M. Scheffer (RK).
Op de lijst van deze foto staat als datum: “ongeveer 1924”. Uit het feit dat het nog burgemeester J.A.A.H. de Beaufort was (en niet zijn opvolger jhr. P. P. de Beaufort), kunnen we afleiden dat het voor 1 november 1923 moet zijn geweest, en aangezien deze raad aantrad op 4 september van dat jaar, is de datum vrij nauwkeurig te bepalen: tussen 4 september en 1 november 1923!
 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden