Kies een jaartal

Echtpaar in rijtuigje

Gepubliceerd 24-07-1991

Die twee mensen in dat rijtuigje – ze leken wel een traditioneel Soester echtpaar. Nu, dat waren ze dus niet. Ze waren wel Soesters, maar vormden geen echtpaar. Het waren Hermanus Hilhorst en Marie Brouwer-van Klooster en het moet in 1938 zijn geweest, naar alle waarschijnlijkheid bij station Soest. We weten dit van onder anderen Marie (haar zoon) en Piet Brouwer, die de foto zelf ook had.
Het tweetal ging wel vaker samen in de tilbury uit rijden, zo hoorden we, maar ditmaal was het een bijzondere gelegenheid. Het ging om het ringsteken op de tilbury. Daar was de kleding ook op afgestemd, want Marie liep er gewoonlijk niet zo bij, ze was geen boerendochter. Ze had de kledij van haar schoonmoeder Hendrika Brouwer-Veldhuizen, die de kleding weer had van haar moeder, Heintje Meu, en dan zitten we ruim in de vorige eeuw.
Om nog even op dat ringsteken terug te komen: Piet Brouwer had uit de collectie van zijn vader (de architect, die o.m. de witte Burcht ontwierp, de boerderij op de Engh) nog een foto van dat gebeuren die we hierbij voor u afdrukken.
Links ziet u dus Piets oom, ook een Piet Brouwer (oudste broer van de architect) met zijn vrouw, Martha van ’t Klooster; in het midden H. Kok met zijn dochter; en rechts Greet van den Breemer – met wie, dat staat er helaas niet bij. Maar misschien is er nog een lezer die ons – en de familie Brouwer – daaraan kan helpen.
En misschien is er nog wel iemand die ons wat meer kan vertellen over dat ringsteken van toen?
 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden