Kies een jaartal

Kerkdwarsstraat-Olijkeweg

Gepubliceerd 06-11-1991

Op 16 oktober lieten we u een optrek zien die we een boerderij noemden o.m. vanwege de schuur erbij. Maar dat was onjuist: het was gewoon een woonhuis, zoals enkele lezers nadrukkelijk hebben gemeld.
Een lezeres schreef ons: “Dit is geen boerderij maar woonhuis, omstreeks 1910-’11 gebouwd. Het was eigendom van mijn grootouders, Arie Pothoven en Handrika Pothoven-Jansen, en is omstreeks 1968 afgebroken. Het stond aan de Kerkdwarsstraat 17, hoek Olijkeweg”.
We zijn ter plekke gaan kijken, hebben met de huidige bewoners gepraat en inderdaad, het oude huis moet ca. 1967 zijn afgebroken – de schuur ging niet lang daarna in vlammen op. Boze tongen beweren dat het was aangestoken, om de brandweer als oefenmateriaal te dienen, maar op zulke praat gaan we natuurlijk niet serieus in.
Nadat het echtpaar Pothoven kort voor de Tweede Wereldoorlog overleed, trok de heer Wallet erin, met zijn vrouw. Wallet, zo werd ons verteld, was lid van de NSB en als zodanig weinig populair. Na de oorlog kreeg het huis een laatste bewoner, de vrijgezel Rinus Vonk. Na de afbraak werden er op deze plek kort na elkaar drie dubbele woningen gezet en zo is de toestand nog steeds.
Waarmee ook dit brokje verdwenen Soest weer wat reliëf heeft gekregen, dank zij uw medewerking
 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden