Kies een jaartal

Hotel Duinhof

Gepubliceerd 08-01-1992

Hotel Duinhof stond schuin tegenover ziekenhuis Zonnegloren, Soesterbergsestraat 148. Er staat daar nu een dubbel villa, maar daarin moeten nog hele stukken van Duinhof zijn verwerkt.

Het verhaal van Duinhof begint wat ons betreft in 1904 of 1905 toen de eerste steen ervoor werd gelegd door een meisje Prins. We hoorden dat van mevrouw De Bruin, die in de jaren zeventig in Duinhof woonde. Helaas is die eerste steen weggeraakt bij de grote verbouwing in die tijd. Wie er in de tussentijd allemaal hebben gewoond (het was lang niet altijd een hotel) is nog niet duidelijk, maar omstreeks 1926 woonde er een oud-priester. Dat hoorden we van oud-Soester De Beer, die er in die tijd regelmatig kwam als loopjongen van bakker Evert Bal aan de Oude Utrechtseweg. De Beer woont nu in Ermelo maar leest nog steeds de Soester Courant.Hij vertelde dat de oud-priester “zelfs een monseigneur“ was. Later moet er ook een professor hebben gewoond, aldus mevrouw Assink uit Soest. Haar man betrok het pand in 1938, kort voor de oorlog en maakte er een hotel van. In de oorlog hebben er nog Duitsers in gezeten, maar daarna werd het in oude luister hersteld.

Toen mevrouw Corver-van Haaften in 1972 burgemeester van Soest werd heeft ze hier willen wonen, maar uiteindelijk liet ze een villa bouwen aan de Foekenlaan. De volgende bewoners werden toen de familie de Bruin. Een grote verbouwing die jaren duurde maakte het pand tot wat het nu is: twee villa’s onder één kap, die helemaal niet meer lijken op het statige hotel van weleer.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden