Kies een jaartal

Een limousine bij Stam

Gepubliceerd 20-05-1992

Een limousine bij Stam!


Ook weer zo’n foto waarmee we niet lang op de “uitslag”hebben hoeve wachten. Die schitterende limousine van vorige week – we weten nu dat dat een Brennabor Torpedo is geweest, een Duits produkt uit de jaren ’20. En wie u in de auto zag, waren voornamelijk leden van de familie Stam, bekend in Soest ( en daarbuiten?), doordat ze met hun acht vestigingen de grootste Renault-dealer van Nederland vormen.
De foto, zo hoorden we van de huidige Stam senior, Geerlof Stam, is genomen in 1922 ter gelegenheid van een concours d’elegance. Waarschijnlijk stond het gezelschap opgesteld achter de (eerste) vestiging van de firma aan het Nieuwerhoekerplein. U zag van links naar rechts: met pet , achter de auto staande, monteur Frans Kok; Herman Stam, waar het Stamverhaal allemaal mee is begonnen; zoon Geerlof ( de huidige Senior), waar we dit hele verhaal van hebben); zuster Marie Stam; mevrouw Stam-Dorrestijn; vriendin mevrouw Van der Lee, vrouw van de broodbakker aan de Burg. Grothestraat; en helemaal rechts met strohoed monteur Piet Schouten ( Piet van Kaatje), die later  ’t smidje van Soest” zo worden.
Nog even voor de volledigheid: Stam als bedrijf dateert van 1913, en tevoren was Herman Stam chauffeur bij de familie Boissevain, die toen in de witte villa woonde tegenover de Prins Hendrikhoeve.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden