Kies een jaartal

Villa Zomerzorg

Gepubliceerd 03-02-1993

Villa Zomerzorg

Die mooie villa van vorige week, daar zijn we nu uit. Het heette Villa Zomerzorg. Het stond aan de Van Weedestraat ( toen Lange Eind 113a) en is omstreeks 1930 gesloopt. Het werd bewoond door de familie Veenendaal, en we weten dit van Jan Veenendaal, die nu aan de Korte Brinkweg woont. Hij is te laat geboren om  zich het huis nog te kunnen herinneren, maar de foto heeft hij.
De man op de voorgrond zou zijn grootvader Cornelis Willem kunnen zijn, die in 1946 is overleden. Die had een zadelmakerij-wasserij-woninginrichtingszaak, die ook nog al werkte voor ‘het paleis’. De kastanje op de voorgrond heeft Jan er nog uit zien halen toen er het pand werd gebouwd waar nu de firma Schoenmaker is gevestigd.
Voor Museum Oud Soest is de foto van belang in verband met de Jacques van Looijtentoonstelling die in mei in het museum wordt gehouden. Van Looy, de schilder-schrijver ( o.a. van Jaapje) heeft enige jaren het achterste deel van het pand bewoond: van 1894 tot 1907 toen het echtpaar naar Haarlem verhuisde.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden