Kies een jaartal

Het Hervormde jeugdkoor Oude Kerk

Gepubliceerd 31-03-1993

Het  Hervormde Jeugdkoor  (de Oude Kerk)

Hoera, hoera, alweer een foto die in de kortste keren tot duidelijkheid is gebracht: het kerkkoor. Dankzij Letty van der Pol-Neerbos en haar schoonzusje Anneke van Neesbos-Oorthuys weten we nu ook dat het niet zomaar een gelegenheidskoortje was, maar een groep die regelmatig optrad, ook buiten de grenzen en die diverse plaatsjes heeft gemaakt, plus een aantal LP’s en een CD!
De foto moet omstreeks 1965 zijn gemaakt in de oude kerk. En wie u zag waren, beginnend bij de bovenste rij van links naar rechts van u uit gezien: Gelien de Haan, dochter van de wethouder; Christine Kooy, dochter van Maarten Kooy die als cantororganist de leiding had bij dit gebeuren ( Christine trouwde later met de organist Jan Jansen, die Kooy zou opvolgen); Letty van Neerbos, dochter van het hoofd van de ULO in de Kerkebuurt (ze werkt nu in Zoinnegloren/Molendael); Anneke Oorthuys, nu mevrouw Van Neerbos te Lisse; Ineke Scheele, later Schelland. Dan de middelste rij: Martha Hogeweg; Irene Bangma, van Pieter Bangma, arts; Ineke ten Broeke, haar vader van hoofd van de chr.ulo op Soestdijk; Irene Hibbel; Magedeleine Ingenhousz, met als meest rechtse op de rij een onbekende.
Op de voorste rij: Jan van Barneveld, kolenhandelaar; Peter Kooy, zoon van Maarten; en Ciska Scheele-Schelland.
De organist was Jan Jansen en het Hervormd Jeugdkoor te Soest ( want dat was het) werd verder begeleid door hiervoor aangetrokken musici: twee violen, altviool, cello, contrabas en een hoboïst. Solisten waren koorleden jan van Barneveld, Peter Kooy (jongenssopranen) en Ciska Scheele , alt.
Jan Jansen en Christine Kooy, die dus later trouwden, kregen drie kinderen die alle drie heel intensief met muziek zijn bezig geweest en die, met hun ouders, als familiegroep vaak hebben opgetreden onder meer in Soest. Overigens was de uitvoering van het koor, hier afgebeeld, bestemd om geld bijeen te krijgen voor het wijkgebouw van de middenwijk van de hervormde gemeente Soest


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden