Kies een jaartal

Soesterhoogt

Gepubliceerd 19-05-1993

Soesterhoogt

Was de foto van 12 mei te moeilijk of juist te gemakkelijk, misschien? Er moeten vele lezers zijn die, toen het er nog stond ( en zo onmogelijk lang geleden is dat niet geweest) er langs zijn gereden of er iets hebben gebruikt.
De kiosk aan de Van Weerden Poelmanlaan, tegenover het Petit restaurant ’t Hoogt, heeft er gestaan van 1963 toto1974, hoorden we van de heer Baars uit Soesterberg en hij is niet alleen degene geweest die de kiosk heeft laten bouwen, maar hij was ook de enige van wie we informatie hebben gekregen.
Baars had van de Vereniging Utrechtse Heuvelrug, die toen het beheer had over dit stuk terrein toestemming ’t Hoogt te bouwen (eerst alleen in houten elementenbouw, later in  steen) en aan de overkant, vanwege het mooie uitzicht, de kiosk. In de beginperiode moet deze foto zijn genomen, dus in 1963, 1964, en u ziet de heer Baars erop met zijn vader. U ziet ook hoe wijd het uitzicht was.
Nu, dat mooie uitzicht zou niet lang blijven. Defensie, die het omringende terrein vast in handen had, deed er niets aan, aldus de heer Baars en in 1974 was er nauwelijks een glimp meer te bespeuren, noch van het vliegveld, noch van de wat verder gelegen bijzonderheden als Utrecht, Zeist en de Leusderhei.
Baars trok zich in 1974 terug uit de horeca en met de kiosk was het toen ook gebeurd. Het petitrestaurant is er nog altijd, zij het onder andere leiding, maar ook daarvandaan is het uitzicht niet zo als het is geweest. Maar van de gastvrijheid boven op Soesterhoogt valt nog steeds te genieten.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden