Kies een jaartal

Wandelvereniging

Gepubliceerd 07-07-1993

Wandelvereniging

Die wandelaars die u veertien dagen geleden in deze rubriek aantrof, waren maar ten dele Soesters. Maar de Soesters die er waren, telden wel helemaal mee, zo is ons verzekerd.
Wat u zag was de (toen) nog jonge Baarnse Wandelvereniging Dudok de Wit en het speelde in 1936. Het was ook niet in Soest, want u zag dat ze op het viaduct dat nog altijd ( al ziet het er nu wel iets anders uit) in Hilversum de overgang vormt  tussen de Joh.Gerardsweg en de Insulindelaan. Verschillende lezers hebben dit herkend. Ze liepen richting Laren, daarna naar huis. Waar onze informanten het niet over eens waren is of de firma J. Puik, waarvan het naambord in de achtergrond te zien is ( “een soort tuincentrum avant la lettre”) er nog altijd is of niet. We zijn voor u gaan kijken, maar het is er niet meer. Nadat er een drukkerij in heeft gezeten, is het nu een badkamerinstallatiebedrijf.
Wat heeft dat allemaal met Soest te maken, zult u zeggen. Nu, er liepen toch heel wat Soesters mee. We kunnen  u een deel van de namen noemen. Helemaal voorop ( alleen haar bovenste helft op de foto) loopt mej. Bieshaar, toen een van de bestuursleden. Van daaruit schuin rechts was Dien Vervat en daarvandaan helemaal naar boven was de heer Hendriksen, geen Soester, maar wel de voorzitter/leider. Achter mej. Bieshaar op de middelste rij liep Dora Bosch, rechts achter haar was bestuurslid J. v.d. Bovenkamp, links achter haar ( dus echt achter haar lopend) was Els Schipper, later mevrouw Koppen.
Achter de latere mevrouw Koppen ging Willem Pureveen en twee plaatsen daarachter liep Piet Foeken. De man helemaal achteraan de buitenste rij is Ben Koppen, bestuurslid en één  van de oprichters, en dezelfde die met Els Schipper zou trouwen . Nog één naam kunnen we u geven: de jonge man die als vierde op de linker rij te zien is. Hij was Herman de Vries, kapper aan de Koninginnelaan.
De wandelvereniging bestaat overigens nog steeds. Op papier telt zij zo’n 90 leden,maar er zijn er maar 14, 15 van actief. Die lopen nog om de veertien dagen een recreatieve tocht, niet te lang, het moet gezellig blijven, een kilometer of tien. Ook niet meer in uniform, dat is al voor 1980 afgeschaft. Maar ze hopen wel in 1995 hun zestig jarig bestaan te vieren. In 2017 is er na ruim 80 jaar (waarvan de laatste jaren met beperkte activiteiten) een einde gekomen aan deze Wandelvereniging.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden