Kies een jaartal

Huis met de luiken

Gepubliceerd 18-03-1998

Huis met de luiken op de Eng

Dat “luikenhuis”dat we eind januari lieten zien, heeft niet tot veel herkenning geleid. Twee lezers hebben er op gereageerd en die hadden niet dezelfde mening.
Dan moet je gaan afwegen hoe zeker die lezers zijn en met wat voor verhalen ze aankomen. Tot nu toe houden we het op Jo Koot- van Breukelen  die al heel lang in de buurt woont. Zij herkent het huis als gelegen hebbend aan de Parklaan nr.8. Dat lag inderdaad aan de rand van de Eng, waar de roggevelden van Van den Breemer begonnen en nu het Rinke Tolmanpad loopt. Volgens mevrouw Koot zal de foto uit de jaren kort na 19120 dateren en is het omstreeks 1985 gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.
Het huis had lange, smalle ramen en werd in de jaren veertig bewoond door Aard Hilhorst, wel bekend als Aard de Bobbert, mogelijk vanwege zijn forse postuur. Later heeft er iemand gewoond met de naam Jaarsveld. De schuur op de foto, links op de voorgrond behoorde aan ene Wolfsen die in vee handelde. Er staan nu op die plek verschillende nieuwe huizen, bungalows. Rogge wordt er niet meer verbouwd.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden