Kies een jaartal

Dirk Hornsveld - o.a. natuurbad

Gepubliceerd 16-02-1994

 Dirk Hornsveld

Dirk Hornsveld, geboren in 1892 en overleden in 1971 Hij was de maker van het olieverfschilderij dat we u op 12 januari lieten zien. Zijn zoon (Henk) woon t in Canada, maar verschillende van zijn dochters wonen in de buurt en hebben ons geholpen.
Onder meer stelden ze twee albums vol foto’s ter beschikking o.a. met afbeeldingen van zijn vele schilderijen. Hornsveld was van beroep bouwkundig tekenaar en verdiende deels de kost als letterschilder/kalligraaf. Daarnaast was hij actief als evangelist. Zijn grote hobby was het schilderen. Hij schilderde veel in en om Soest, veelal naar de natuur, maar als er vraag naar was ( hij leverde ook op bestelling) konden het ook andere onderwerpen zijn. Hij werkte heel graag in de Soester duinen , aan de Kleine Melm bij Zwarte Willem en in de jaren ’30 bij het Soester natuurbad waar hij vaste bezoeker was.
Zijn werk is helemaal in handen van particulieren – zelfs Museum Oud Soest heeft geen enkele ‘Hornsveld’. Het gezin heeft eerst aan de Nieuweweg gewoond nr.77, maar verhuisde tijdens de oorlog naar de Kolonieweg 1c. Beide woningen hebben inmiddels plaats moeten maken voor nieuwbouw.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden