Kies een jaartal

Steenhoffstraat hoek Talmalaan

Gepubliceerd 13-07-1994

Steenhoffstraat hoek Talmalaan
Het is misschien wel even geleden, maar misschien herinnert u zich de foto van 1 jun i. Daar kunnen we nu toch wel het een en ander van vertellen.
Het  huis stond, nee het staat nog steeds als Steenhoffstraat 14 op de hoek van de (inmiddels verharde) Talmalaan. Het buurhuis (nummer 12) is al lange jaren doktershuis: nu dokter Nicolas, tevoren dokter Rupert. Er tegenover, Steenhoffstraat 15 is De Gouden Snaar gevestigd en nr.14 ( het huis van de foto) is sinds maart van dit jaar van de familie Meeder van de Gouden Snaar.
Zo zit dat dus, maar het verhaal, zoals we dat nu kennen, begint in 1910, toen een jong  echtpaar Van Limburg Brouwer met enig vermogen terugkwam uit Oost-Indië. Theo van Limburg Brouwer kocht een stuk grond in Soest ( het terrein liep toen tot aan de spoorlijn, maar is in de loop de jaren in stukken verkocht voor woningbouw) waar hij een rozenkwekerij begon.
De vrouw op de foto was Anna Van Limburg Brouwer – van Klooster, en het kleine meisje, was haar dochtertje, waarschijnlijk haar oudste dochtertje. Aangezien die (Zus) in 1911 is geboren, moet de foto omstreeks 1914-1915 zijn genomen.
De jongste dochter (Corry) heeft als mevrouw Van Dijck-Van Limburg Brouwer tot achter in de jaren tachtig in het huis gewoond, en dan zijn we – via Job en Mechteld Schram die in dat jaar de eigenaars waren – weer terug in de huidige situatie.
Alleen die schuur, daar is nog wat over te vertellen. Toen die voor de rozenteelt niet meer nodig was, heeft de Soester schilder Blok er zijn atelier gehad. Later is ook deze schuur gesloopt om plaats te maken voor een woning. Er was ook nog een waterput, en een prieeltje voor het gezellig samenzijn.
 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden