Kies een jaartal

Bootje van de gemeente

Gepubliceerd 31-08-1994

Bootje van de gemeente

Dat meisje met die vier grote mannen in dat bootje, daar kunnen we u nu meer over vertellen. U wist al dat het Ilona Pilscik was, een Hongaars kind dat hier was gekomen om aan te sterken en dat bij haar pleegouders is gebleven.
U ziet haar op de knie van haar pleegvader Jan Vos, die opzichter was bij gemeentewerken. Die andere mannen in dat bootje hadden ook allemaal iets met de gemeente te maken Enigszins achter de arm van Jan Vos ziet u Marinus van de Berg, slager van beroep en degene die in Soest de noodslachtingen verzorgde – verkoop bij het oude gemeentehuis. Naast/achter hem stond Gerrit(?) Gerritse, timmerman bij de gemeente en helemaal rechts op de foto, zwaaiend met de vlag was J.H. Matthesius, die zijn werkplaats achter de oude brandweerkazerne had, de “werf”.
Daar lag ook het bootje , waarin het gezelschap is afgebeeld en dat op de foto aanzienlijk is bijgewerkt door een Soester kunstschilder, die als tegenprestatie voor financiële steun, ook gewoon schilderwerk moest doen voor de gemeente.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden