Kies een jaartal

Drie dames op de fiets

Gepubliceerd 14-09-1994

Drie dames op de fiets

Opnieuw hebben we via deze rubriek de historie van Soest een beetje kleur kunnen geven. Het verhaal van de foto van de drie dames met fiets, die twee weken geleden in de krant stond gepubliceerd, is boven water.
Charl van Luytelaar herkende direct zijn moeder Trijn van Luytelaar- van Klooster. Ze staat rechts op de foto. Charl ging direct verhaal halen bij zijn 87-jarige moeder die tegenwoordig in een aan leunwoning van bejaardencentrum Molenschot woont, en bleek het bij het rechte eind te hebben. Trijn van Luytelaar-van Klooster wist zich vrijwel alles te herinneren .
In het midden op de foto staat Marie Brouwer, momenteel woonachtig in Haarlem. Links van haar pronkt Stien Efrink- van ’t Klooster met haar fiets. Volgens onze informatie is Stien inmiddels overleden.
De drie jonge dames werkten destijds bij trien 8.28 en Vosseveld. De foto is vermoedelijk gemaakt toen ze alle drie een nieuwe fiets hadden aangeschaft en onderweg een fotograaf tegen het lijf liepen. Dat is omstreeks 1930 geweest.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden