Kies een jaartal

Het gezin Van den Bedum

Gepubliceerd 21-09-1994

Het gezin Van den Bedum

Het leek op de foto misschien een wat rommelig geheel, maar het was zeker geen rommelig gezin, die groep die u op 7 september te zien kreeg.
Een groot gezin was het wel, want behalve de tien kinderen op de foto waren er nog drie en nummer veertien was nog (net) niet geboren: Rika kwam november 1925 ter wereld, dus de foto moet de herfst van 1925 zijn genomen.
Wat u zag was het gezin Van den Bedum. Niet op de foto staan  de oudste twee jongens: ( Gijs (1903) en Gerrit ( ruim een jaar jonger) plus Rutgerus (Rut) die in 1921 was geboren. Wie u wel zag, waren links beginnend: Antonius (Toon, met fiets); vader Wouter werkte bij de gemeente en was actief in verschillende organisaties, met vóór zich de klein Gijs.
Naast Gijsje stond André, die nog iets jonger was. Achter André is Gerard (Bep) die later mevrouw Blom zou gaan heten, Wilhelmina (Mien achteraan). Later mevrouw Hasselbach, met vóór zich Bertus en (hoog) naast zich Cornelis( Kees) de derde zoon.
Meer nog naar rechts staan Hannes en Mijntje. Mijntje de rechter vleugel op de foto trouwde later met Willem Verwoerd. Een groot gezin dus, en het heeft geleid tot vele nazaten. Van de twaalf mensen op de foto zijn er nog vier in leven. Een de woning waar ze huisden toen de foto, bijna zeventig jaar, geleden werd genomen, staat er ook nog steeds: Molenstraat 146, tegenover de kwekerij van de gemeente. Er wonen geen Van den Bedums meer – wel nog wat hogerop aan de Molenstraat!


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden