Kies een jaartal

Kaaswinkel aan Gallenkamp Pelsweg

Gepubliceerd 26-10-1994

Kaaswinkel aan Gallenkamp Pelsweg

Helemaal eruit zijn we nog niet, maar we geven u alvast wat we hebben gevonden. Over het boter- en kaashuis hebben we het, de foto die drie weken geleden op deze plek stond
Dankzij een oud-inwoner van Soest die nu in Assen woont ( maar nog steeds de Soester Courant leest) zijn we toch wel een stuk verder gekomen. Maar ook andere Soesters hebben ons geholpen.
Mijnheer van Ee schreef ons dat het de kaaswinkel van de heer Dooyeweert was, Gallenkamp Pelsweg 1, en dat die naar zijn mening in 1927 zou zijn geopend. Als de foto bij de opening is genomen ( en dat klopt keurig met de data die we ook elders hebben gevonden) hebben de Van Dooyeweerts ( zo schreven zij het zelf) er niet lang gezeten want in 1929 werd het pand ( dat overigens aan ene Van Wetteren behoorde) gekocht door Bernhard de Bruin, die er een fietsenhandel in begon, compleet met reparatie, ook van motoren, en met een echte taxi. Zijn vrouw, doe ook haar handen bezig wilde houden had er een sigarenzaak.
Van Ee herkende ook de mensen op de foto: in het midden Van Dooyeweert, met rechts naast zich zijn vrouw, Links zijn zuster en helemaal links de oude heer Van Dooyeweert. De voorgevel van het pand is in de jaren zestig vernieuwd, het pand uitgebreid en in 1987 is het hele huis vervangen. Nu huist er de derde ( en vierde) generatie De Bruin. Helemaal links, buiten beeld , waar de nieuwe zaak van wijnhandel Van der Linden bijna voltooid is, woonde in de jaren dertig het gezin Kinderdijk, die o.a. de zuiveltank van Van Dooyeweert had overgenomen, overigens ook niet voor heel lang.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden