Kies een jaartal

Fietsenzaak aan de Kerkstraat

Gepubliceerd 09-11-1994

Fietsenzaak aan de Kerkstraat

Die leuke foto met die zes kinderen, voor hun trotse liefhebbende ouders die kennelijk een fietsenzaak hebben. Wie goed keek, had kunnen  lezen dat het de zaak was van A (Toon) Fugers, gevestigd op nummer 3 van de ( en dat kon u niet lezen ) Kerkstraat.
Gezien de leeftijd van de kinderen moet de foto ongeveer in 1919 zijn gemaakt. Misschien dat u dat ook had kunnen zien aan de fietsen of aan de kleding.
De ouders waren dus Toon Fugers en Elizabeth n(Jaan) Schalkx. Moeder Jaan, zo vertelde ons haar oudste dochter was een gezellig mens, ze hield er van mensen te ontvangen en kon bij bijeenkomsten ook goed declameren., De zes kinderen op de foto,keurig op maat  en leeftijd) opgesteld waren van links naar rechts: Sophia, Lambert (Does), Henk (die later de zaak heeft gedreven), Annie ( die nu in Brabant woont), Maria en uiterst rechts ziet u Anton. Nog meer rechts, maar op de foto vrijwel niet meer zichtbaar stond een aardige mevrouw uit Den Haag die destijds het rechter deel van  het huis bewoonde.
Het pand is overigens geen ‘verdwenen Soest’, al is de gevel er heel anders uit gaan zien. Er is op dit moment gevestigd Mayindra, centrum voor alternatieve geneeswijzen, maar dat zal binnenkort ook n iet meer het geval zijn. De schuur helemaal links op de foto, staat er ook nog maar hoort bij de buren links. De ingang van de rijwielzaak was links om de hoek van het huis, op de foto niet zichtbaar.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden