Kies een jaartal

Burg.Grothestraat opn 2-2-1947 (bioscoop)

Gepubliceerd 01-02-1995

Burg. Grothestraat op 2 februari 1947. (bioscoop)

Een foto van een colonne auto’s in de Burg. Grothestraat. Naar de mening van mevr. Marika Drost had de feestvreugde te maken met de geboorte van wie toen nog prinses Marijke heette en nu prinses Christina. Het was op 2 februari 1947. Misschien zijn er nog lezers die zich de viering herinneren en die kunnen vertellen wat er toen aan viering heeft plaatsgevonden. Trouwens, zou iemand ons ook nog kunnen vertellen in welke periode dat pand aan de overkant, Burgemeester Grothestraat 38, de huisvesting was van disco  De Heksenketel? Bedankt!
Okhuysen.
Wat betreft de bioscoop die op die plek heeft gedraaid kregen we nog de volgende reactie van een lezer uit de kop van Noord-Holland. Hij schreef ons:
“Nadat hotel Ockhuysen was verdwenen werd omstreeks 1937 aldaar de Carlton bioscoop gevestigd door de familie Nieveen van Dijkum. Met deze dubbele naam trad de familie bestaande uit man, vrouw en twee kinderen naar buiten. De man scheen voordien journalistiek werk te hebben verricht. Volgens mij waren zij de eerste bioscoopexploitanten in Soest. Er werd gewerkt met oude materialen, want er ging geen voorstelling voorbij of de film  brak minstens enkele keren, zeer tot ongenoegen van het publiek. Deze exploitanten redden het niet want de concurrentie van de bioscoop te Baarn en die te Amersfoort bleek te groot. Bovendien was het toen een zeer slechte tijd en had men wel andere uitgaven te doen dan die voor een bioscoopkaartje. Ook een oudste kind, een astmapatiënt werkte mee aan de bediening van de projector. Na enige tijd ging men dan ook failliet en het gezin verhuisde naar een woning in de buurt van de Petrus en Pauluskerk waar men onder zeer armoedige omstandigheden ( zoals velen in die tijd) moest leven”.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden