Kies een jaartal

De Kleine Melm

Gepubliceerd 29-03-1995

De Kleine Melm
Dat vriendelijke boerenerfje ( van eind februari) was de Kleine Melm. Daarover is iedereen het wel eens kunnen worden. Dikrk Hornsveld, de landschapsschilder, kwam er graag, had er zelfs een eigen boot.
Het is al een heel oud stukje Soest, al weten we van de vroegere historie nog niet veel. Wie goed in het telefoonboek zoekt vindt twee namen op de Eemweg n r.4, beide Wijnands en W.v.d. Heuvel op Eemweg nr.6, dat aan de Amersfoortse kant aan nr.4 vastzit. Volgens de telefoongids is er op 6 nog een café en kunt u er spullen lossen en opslaan maar zeker is dat er bootjes te huur zijn als we even iets verder in het jaar zijn. U kunt dan roeien  op dit stuk vroegere Eem en verder natuurlijk. U kunt dan genieten, zoals Hornsveld dat ook moet hebben gedaan van het wijde uitzicht, de vogels en de rust.
Het schilderij uit de krant dat we u lieten zien, kijkt uit over de Eem, maar de overkant is al Amersfoort. De pomp op het schilderij , zo is ons verteld, is er nog en de boom staat er ook nog. Maar het metselwerk is inmiddels wel vervangen.
De huidige bewoners van het dubbelpand zijn zoon en dochter van ‘zwarte Willem’ van den Heuvel, die er eind jaren twintig kwam te wonen. Daarvoor woonde ‘oude Jaan Verhoef’ op de Kleine Melm.
 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden