Kies een jaartal

Villa Boschlust

Gepubliceerd 12-04-1995

De foto die u hierbij ziet afgedrukt, zou u zich kunnen herinneren, want hij heeft eerder in de krant gestaan. Maar dat was 4 jaar geleden. We hebben er toen ook informatie over gekregen.
Helaas is dat verhaal nooit in druk verschenen. Daarvoor onze excuses. Laten we proberen het goed te maken.
Wat u ziet, is de villa Boschlust aan de Eikenhorstweg. De naam villa was in zoverre niet gelukkig omdat er ook een boerderijdeel aan zat. Het geheel behoorde aan de heer Beckeringh die aan de overkant de – nog bestaande – villa Eikenhorst bewoonde met een groot stuk grond eromheen, met o.a. een bos en een belvedère.
In het villadeel van Boschlust liet Beckeringh, die uit het goed hout gesneden was, ’s zomers Amsterdamse vrouwen, veelal diaconessen, op verhaal komen. Het pand heeft er tot kort voor de laatste wereldoorlog gestaan. Er kwam op die plek, dicht bij de Jachthuislaan, een moderne woning en later nog een, waar nog een Beckeringhs wonen.

 

Van der Huchtschool
De foto die u vorige week op deze plek zag afgedrukt, heeft helaas niet het juiste bijschrift gekregen. De foto, die de Van der Huchtschool liet zien, moet later zijn genomen dan in het vermelde jaar 1930. Waarschijnlijk was het tijdens het schooljaar 1939/1940.

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden