Kies een jaartal

Toegangspoort aan de Amersfoortsestraat

Gepubliceerd 05-06-1995

Toegangspoort aan de Amersfoortsestraat.


De toegangspoort die we u vorige week lieten zien, stond in de jaren dertig aan de Amersfoorsestraat nr.124 in Soesterberg. Erachter stond een houten bouwwerk , omgeven door een balkon , dat ooit koning Willem III als jachthuis had gediend.
De tekening van die poort moet omstreeks 1938 zijn gemaakt en het goed was in die tijd al lang in burgerlijke handen geraakt: de scheepsbouwfamilie Wilton woonde er tot kort na de laatste Wereldoorlog. Een dochter des huizes trouwde met ene Jan landré, die het landgoed produktief wilde maken en er gelegenheid bood tot kamperen, met eigen tent eventueel, maar er waren ook tenten, kampeerhuisjes en kamers voor de verhuur.
Na 1945 ( de toegangspoort was inmiddels verdwenen, evenals de familie Wilton/Landré) heeft het terrein verschillende eigenaren gehad, maar het bleef steeds een toeristische bestemming houden. Het is jarenlang opvallend geweest door een oud Dakota die er langs de weg stond.
Vanaf de Amersfoortsestraat ziet het er nu uit als een vrij leeg stuk grond, maar de vakantie-woningen staan er nog steeds en nu onder de naam van Bungalowpark Het Jachthuis.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden