Kies een jaartal

Bezoek kon.moeder Emma aan Trein 8.28

Gepubliceerd 01-08-1995

Bezoek van koningin-moeder Emma aan Trein 8.28

Tenminste één van onze lezeressen heeft vorige week echt goed gekeken: ze zag dat die statige dame die naar dat rijtuig liep, niet zomaar over de stenen liep, ze liep over een loper.
Ze moest dus wel iemand bijzondes zijn geweest en dat was ze ook want het was koningin Emma: Emma was op werkbezoek geweest bij het kinderherstellingsoord Trein 8.28  HYSm aan de Nieuweweg te Soest.
We hebben nog geen zekerheid wanneer de foto is genomen maar het is wel vrij zeker dat de dame achter koningin Emma ( die de moeder was van de toenmalige koningin Wilhelmina) een hofdame was en de meneer die afscheid van hen nam kan bijna niemand anders zijn geweest dan de burgemeester van Soest, jhr. J.A.A.H. de Beaufort. Deze De Beaufort was hier burgemeester van 1914 tot november 1923 en in die periode zal het verzoek hebben gelegen. Mochten we andere informatie krijgen dan zullen we u die niet onthouden.
Overigens de conifeertjes naast de ingang van Trein 8.28  waren er niet vanwege het koninklijk bezoek neergezet, ze waren gewoon een onderdeel van een goed verzorgde tuin.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden