Kies een jaartal

Schaapskooi bij Grote Melm

Gepubliceerd 06-09-1995

 Schaapskooi bij De Grote Melm


De schaapskooi van zes weken geleden  was een makkie: er zijn diverse Soesters die heel goed weten waar dit bouwwerk stond en staat: niks ‘Verdwenen Soest’ dus.
Het was zo makkelijk dat het bij niemand, maar dan ook bij niemand opkwam ons even te tippen en daarom zijn we zelf maar wat gaan rondrijden. Het was meteen prijs: deze schaapskooi hoort bij de boerderij van de Van Roomens aan de Grote Melm. Als u vanuit Soestijk richting Eem rijdt, ziet u hem over de spoorlijn schuin links, kan niet missen.
Hoe oud hij is, is niet bekend, maar wel bekend is dat hij eerder op een andere plek heeft gestaan, aan de voet van de Eng, waar de schapen weidden. Verplaatst dus, en dus ook wel wat veranderd. Onder meer is er zo’n jaar of tien gelegen een nieuwe rieten kap opgekomen. De kooi is nog altijd in gebruik. ’s Zomers vooral voor jongvee (pinken), ’s winters meest voor ooien en in het voorjaar huizen er de lammeren.
Geen ‘Verdwenen Soest’ dus, Maar het is wel even goed kijken, want de omgeving is in de gepasseerde jaren toch wel wat anders geworden: de bomen veel hoger, de hooiberg vervangen door een schuur. Als u er bent moet u wel goed kijken , dat is dit mooie hoekje van Soest ook zeker waard.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden