Kies een jaartal

Ferd. Huycklaan (volgens Sebo Detmers)

Gepubliceerd 11-10-1995

Ferdinand Huycklaan (volgens Sebo Detmars)

We hopen er nog op terug te komen maar toch maar vast even een tussenstand, misschien komen we er ( met uw assistentie) nog wel verder mee.
Het laantje met boerderijen dat u twee weken geleden op deze plaats zag afgebeeld, stelt – waarschijnlijk – de Ferdinand Huycklaan voor, gezien richting Peter van den Breemerweg. Links de boerderij van de dames Plekkepoel met links achter de hooiberg het dak van ’t boerderijtje van A.Kuyer en meer in de achtergrond de Alberts Hoeve van A. Koopman. We noemen het ‘waarschijnlijk’ want de werkelijkheid is even anders onder meet de wegkanten en het pad er langs. Kan dat de artistieke vrijheid van de schilder zijn geweest?
Zeker is dat de artistieke vrijheid een rol kon spelen bij de Soester schilder Sebo Detmers. Vast staat dat het nu afgebeelde werk de Ferdinand Huycklaan voorstel. We mochten deze potloodteke ning voor u reproduceren, zodat u zelf kunt beoordelen of het eerder afgedrukte kunstwerk hetzelfde weergeeft. De boerderij van de Plekkepoels in omstreeks 1970 afgebrand en er staat daar nu een bungalow. Ook de hooiberg is er niet meer. Mocht u aanvullende informatie hebben dan horen we dat graag van u. Ook over de schilder ‘D . v. W’ zouden we nog wel wat willen weten.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden